معرفی انواع نورپردازی کف حیاط و نکات مهم در اجرای آن
به گزارش وبلاگ مرکزی، نورپردازی فضای باز از جمله حیاط آپارتمان ها، خانه ها و ویلا به دلیل نقش مهمی که در کاربری این فضاها دارد، بسیار مهم است. نورپردازی حیاط در بخش های مختلفی اجرا می گردد. کف حیاط از محل های مناسب برای نصب انواع سیستم های نورپردازی است. در کف حیاط می توان المان های روشنایی و چراغ های مختلفی را به کار بست. در این مقاله از ویکی ساختمون به انواع روش های نورپردازی کف حیاط و ارائه چند ایده جذاب خواهیم پرداخت.
چرا نورپردازی کف حیاط؟
حیاط ها اغلب فضاهای باز بزرگی هستند و بستر های کمتری را به منظور اجرای انواع سیستم های نورپردازی در اختیار قرار می دهند. کف، دیوارها و درخت از جمله این بستر ها هستند. درختان و دیوارها در بخش های خاصی از حیاط در دسترس هستند و همواره نمی توان از آن بهره برد اما کف حیاط بستری کامل است که همواره می توان از آن استفاده کرد. از طرفی هم اجرای المان های مختلف نورپردازی در کف حیاط در مقایسه با دیگر بسترها، به زیرسازی و هزینه کمتری احتیاج پیدا خواهد نمود.
روش های نورپردازی کف حیاط
نورپردازی به صورت سرتاسری، موضعی و تأکیدی به روش های مختلفی در کف حیاط و محوطه اجرا می شوند. در ادامه بیشتر در مورد این روش ها بحث شده است.
نورپردازی رو به بالا
همان طور که از اسم این روش از نورپردازی بر می آید، نور به وسیله منبع نوری از پایین به سمت بالا تابیده می گردد. این نوع از چراغ ها عمدتاً در داخل زمین کاشته می شوند. از این روش نورپردازی در اغلب مواقع به منظور روشن کردن دیوارها، پوشش های گیاهی و درخت ها استفاده می گردد. المان روشنایی که به این منظور استفاده می گردد اغلب چراغ های زمینی خوانده می شوند.
بیشتر بخوانید: انواع نورپردازی محوطه : چگونگی استفاده از مدل های مختلف
نورپردازی رو به پایین
در این روش از نورپردازی بر خلاف روش بالایی، نور از بالا به پایین می تابد. المان روشنایی که به کار می رود در واقع یک چراغ پایه دارد با ارتفاع تعیین است که با داشتن یک کلاهک تمامی حجم نور را به سمت پایین راهنمایی می نماید. از این روش نورپردازی حیاط اغلب به منظور روشن کردن راستاهای رفت و آمد استفاده می گردد. انواع این چراغ قابلیت تنظیم زاویه تابش نور را نیز دارند.
چراغ های نورپردازی حیاط
دو روش نورپردازی از بالا به پایین و نورپردازی از پایین به بالا، در روشنایی کف حیاط بسیار استفاده می شوند. سیستم های روشنایی و به عبارتی چراغ های مختلفی را می توان در این روش ها به کار برد که در ادامه به آن ها پرداخته شده است.
چراغ های پایه دار
این نوع از چراغ ها اغلب در روش بالا به پایین استفاده می شوند. نور را از بالا به پایین می تابانند. ارتفاع این چراغ ها اغلب از کمتر از یک متر است. در بخش های مختلفی از حیاط از جمله راستا های رفت و آمد، پله ها، پوشش های گیاهی نصب می شوند. بسته به نوع می توانند مساحت های مختلفی را روشن نمایند. در صورتی که به منظور روشن سازی راستا رفت و آمد استفاده شوند، از چراغ های پایه دار کلاهک دار استفاده می گردد که نور را در فضای کوچک تری متمرکز می نمایند.
چراغ های واش
این نوع از چراغ ها نیز در نورپردازی کف حیاط و محوطه ها بسیار استفاده می گردد. چراغ های واش دارای یک پایه چند سانتیمتری کوچک هستند که در زمین قرار داده می شوند. بیشتر این نوع از چراغ ها تنظیم پذیر هستند و می توان جهت تابش نور را تغییر داد. از چراغ های واش در نورپردازی کف بیشتر به منظور نورپردازی پوشش های گیاهی استفاده می گردد.
چراغ های رو به پایین
این نوع از چراغ ها اغلب روی درخت ها و دیوار ها نصب می شوند و نور را به سمت کف حیاط و محوطه می تابانند. این نوع از چراغ مساحت زیادی را پوشش می دهند و روشنایی به مانند مهتاب را به دست می دهند. استفاده از این چراغ ها روی درخت ها، یک سیستم نور و سایه بسیار زیبایی را به دست می دهد.
نکات مهم در نورپردازی کف حیاط
- مکانی که می خواهید روشنایی را در آنجا انجام دهید، انتخاب کنید. حواستان به منبع برق و طول سیم های انتخابی باشد و به این دو مورد توجه ویژه ای کنید.
- اگر حیاط فاقد پریز برق است با مشکل رو به رو خواهید شد.
- متراژ تقریبی سیم کشی برای روشنایی را برآورد کنید که در هنگام خرید با مشکل روبرو نشوید.
- به حالتی که قرار است چراغ ها و المان های روشنایی نصب شوند توجه کنید و در اندازه گیری به این اشکال و حالت ها دقت کنید.
- نورپردازی حیاط خانه صبر و حوصله زیادی می خواهد و احتیاج به خریدن وسایل زیادی هم دارد.
- بودجه تعیینی برای نورپردازی و روشنایی فضای حیاط خانگی خود اختصاص دهید.
- وجود مهر استاندارد روی لوازمی که خریداری می کنید بسیار مهم است. اگر وسیله ای کم قیمت و بدون مهر استاندارد بود، از خریدن آن صرف نظر کنید.
- لامپ های LED نور بهتری دارند و عمر آن ها نسبت به لامپ های رشته ای بیشتر است.
- رنگ روشنایی به سلیقه شما بستگی دارد. برخی ها دوست دارند زردی نور بیشتر باشد اما برخی از افراد دوست دارند رنگ محیط گرم و مجذوب نماینده باشد.
بیشتر بخوانید: محوطه سازی چیست و مهم ترین اصول و المان های آن کدم اند؟
سبک نورپردازی کف حیاط
جدایی از همه روش ها و المان هایی که می توان از آن ها در روشنایی کف حیاط خانه و ویلای خود بهره ببرید، مورد بعدی که در این فرآیند باید به آن توجه کنید، بک المان های نورپرداز است. به طور کلی تجهیزاتی که در نورپردازی کف حیاط استفاده می شوند عمدتاً در دو سبک مدرن و کلاسیک هستند. در انتخاب نوع سبک معماری ساختمان را در نظر داشته باشید.
ایده برای نورپردازی کف حیاط
بعد از پرداختن به انواع مدل ها و روش های نورپردازی کف حیاط و محوطه، بد نیست که به معرفی چند ایده کاربردی و نمونه کار برای نورپردازی کف حیاط بپردازیم. مواردی که در بالا در مورد روش ها و المان های نورپردازی پرداختیم صرفاً بخشی از فرایندی نورپردازی کف حیاط هستند. این فرآیند را به هر طریق ممکنی می توان به پیش برد. انواع مختلفی از چراغ های خاص با شکل های متنوع در دسترس هستند که می توانید از آن ها استفاده کند.
انواع نورپردازی کف حیاط؟ دلیل نورپردازی کف حیاط، ایده های زیبا جهت نورپردازی
انواع نورپردازی کف حیاط؟ دلیل نورپردازی کف حیاط، ایده های زیبا جهت نورپردازی
انواع نورپردازی کف حیاط؟ دلیل نورپردازی کف حیاط، ایده های زیبا جهت نورپردازی
انواع نورپردازی کف حیاط؟ دلیل نورپردازی کف حیاط، ایده های زیبا جهت نورپردازی
انواع نورپردازی کف حیاط؟ دلیل نورپردازی کف حیاط، ایده های زیبا جهت نورپردازی
انواع نورپردازی کف حیاط؟ دلیل نورپردازی کف حیاط، ایده های زیبا جهت نورپردازی
انواع نورپردازی کف حیاط؟ دلیل نورپردازی کف حیاط، ایده های زیبا جهت نورپردازی
انواع نورپردازی کف حیاط؟ دلیل نورپردازی کف حیاط، ایده های زیبا جهت نورپردازی
انواع نورپردازی کف حیاط؟ دلیل نورپردازی کف حیاط، ایده های زیبا جهت نورپردازی
سخن آخر
نورپردازی در کف حیاط خانه و ویلا بسیار مهم است و باید بتوان به یک نتیجه ایده آل رسید. حیاط از بخش های مختلفی تشکیل شده است و در هر بخش باید از چراغ هایی خاص با روش های خاص استفاده کرد. نکته مهم زیاده روی نکردن و در نظر دریافت اصل مهم صرفه جویی در انرژی است. باید سعی کرد که بهترین چراغ را در مکان مناسب و با فاصله مناسب از دیگر چراغ ها به کار برد.
منبع: ویکی ساختمان