دماوند زیر چکمه کوهنوردان آماتور له شد
به گزارش وبلاگ مرکزی، بنابر گفته حسینعلی ابراهیمی، مدیرکل محیط زیست مازندران، قله دماوند زیر پاهای کوهنوردان آماتور و بی توجه به اهمیت زیست محیطی این منطقه در حال فرسایش و از بین رفتن است. این خبر در بخش اخبار گردشگری و جدیدترین اخبار گردشگری درباره فرسایش دماوند زیر چکمه کوهنوردان آماتور و قله دماوند می باشد.

به نقل از ایرنا، باید برای حفاظت از دماوند به عنوان نماد زیست محیطی این خطه در مقابل کوهنوردان آماتور فوری چاره اندیشی کرد. یکی از راهکارهای موثر و زودبازده ساماندهی این ورزشکاران و ایجاد محدودیت تردد برای آنان می باشد. ساماندهی کوهنوردان از سوی تشکل های غیر دولتی مرتبط می تواند زمینه را برای بهره گیری مالی از این جاذبه مهم فراهم کند.
مدیرکل محیط زیست مازندران در عین حال از تقبل ساماندهی این دسته کوهنوردان و مطالعات پیرامونی آن از سوی یک تشکل غیردولتی اطلاع داد و ابراز امیدواری کرد که از این پس تمامی کوهنوردان هنگام صعود به قله دماوند به موقعیت زیست محیطی این منطقه توجه ویژه نمایند. برای حفاظت از دماوند تشکیل کارگروه حفاظتی الزامی است که بر اساس تصمیم کارگروه حفاظتی با هرگونه تغییر کاربری غیر اصولی و قله نوردی غیر سازماندهی شده برخورد جدی می گردد. قله دماوند بام ایران و سمبل مازندران با شهرتی جهانی یکی از منحصر به فردترین جاذبه های طبیعی ایران به شمار می رود که در 75 کیلومتری جنوب غربی شهر آمل در البرز مرکزی نهاده شده است. کوه دماوند در سی تیرماه سال 1387 به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران در لیست آثار ملی ایران ثبت شد و از سال 1381 به عنوان اثر طبیعی ملی در شمار منطقه ها چهارگانه ارزشمند از نظر حفاظت محیط زیست نهاده شد. قله دماوند در فرهنگ ایرانی مظهر پایداری و استواری است و از گونه های مهم گیاهی آن می توان به بومادران، پیر گیاه دماوندی، اسپرس کوهی و گون اشاره نمود. استفاده بیش از حد از ظرفیت قابل تحمل محیط و بعلاوه بهره برداری پوکه معدنی در اطراف این اثر طبیعی ملی از مهمترین عوامل تهدید نماینده در تخریب آن به شمار می آید. دماوند به همراه کویر لوت و جزیره قشم به عنوان سه نامزد ایران برای ثبت در لیست جهانی آثار طبیعی یونسکو انتخاب شدند. این خبر در بخش جدیدترین اخبار گردشگری می باشد.
منبع: همگردی