لیزر موهای زائد چگونه انجام می گردد و مزایای آن چیست؟
به گزارش وبلاگ مرکزی، به احتمال زیاد همه شما با لیزر موهای زائد آشنا هستید و حداقل یک بار نام آن به گوشتان خورده است. لیزر موهای زائد یک روش غیرتهاجمی برای کاهش یا حذف موهای زائد بدن است. در سال 2016، لیزر مو به عنوان یکی از محبوب ترین عمل های زیبایی در ایالات متحده انتخاب شد. برای افرادی که در پی روشی برای حذف و کم کردن موهای زائد بدن هستند، لیزر مو، برترین گزینه خواهد بود. در ادامه این مقاله با مجله خبرنگاران همراه شوید تا با فرایند لیزر مو، مزایا و نکاتی که درباره آن باید بدانید بیشتر آشنا شوید.

تاریخچه لیزر مو
لیزر موهای زائد یک روش نسبتا مدرن محسوب می گردد؛ اما تاریخچه این عمل ممکن است شما را شگفت زده کند. امروزه لیزر کردن مو روشی بدون درد و کارآمد برای از بین بردن موهای اضافی بدن است؛ اما در گذشته این اتفاق برعکس بود. اولین لیزر ساخته شده برای از بین بردن فولیکول های مو، به وسیله تئودور اچ میمن (Theodore H Maiman) در سال 1960 ساخته شد. این لیزر به وسیله یک تکه یاقوت کوچک ساخته شده بود. لیزری که میمن اختراع نموده بود خسته نماینده، سست و فوق العاده دردناک بود و بعلاوه اغلب منجر به سوختگی های شدید روی پوست می شد. اگرچه در کاهش رشد موها تاثیر داشت، اما یک روش دائمی برای از بین بردن موها نبود.
10 سال بعد، لیزر الکساندرایت اختراع شد. این لیزر درد خیلی کمتری نسبت به لیزر میمن داشت اما گرمای لازم برای از بین بردن واقعی فولیکول های مو را نداشت. در نتیجه باعث می شد موها بعد از چندسال دوباره آغاز به رشد نمایند. در سال 1983 بود که دانشمندان پیروز شدند لیزری اختراع نمایند که به طور دقیق فولیکول های مو را بدون ایجاد درد مورد هدف قرار بدهد.
- هرآنچه که باید درباره لایه برداری ایمن پوست خود بدانید
آمادگی های لازم قبل از انجام لیزر
- از چند روز قبل، کمتر در معرض نور خورشید قرار بگیرید. لیزر مو نباید روی پوست های برنزه انجام گردد؛ زیرا احتمال ایجاد لکه روی پوست شما زیاد می گردد.
- از تحریک پوست خودداری کنید.
- از انجام اپیلاسیون خودداری کنید.
- بهتر است از چند روز قبل داروهای ضدالتهابی که باعث خونریزی می شوند را مصرف نکنید؛ مانند آسپرین.
- اگر روی ناحیه پوست خود که می خواهید لیزر انجام دهید، عفونت دارید، نباید لیزر انجام دهید.
- موها در ناحیه ای که می خواهید لیزر کنید باید 24 ساعت قبل از عمل، با تیغ اصلاح شوند (استفاده از تیغ در طولانی مدت باعث ضخیم و پررنگ شدن تارهای مو می گردد که باعث نتیجه مطلوب در جلسات لیزر می گردد).
- ناحیه ای که می خواهید لیزر انجام دهید باید عاری از هرگونه آرایش، لوسیون، دئودرانت و کرم باشد.
- اگر روی پوست خود تتو دارید نباید لیزر انجام دهید؛ زیرا لیزر باعث کم رنگ شدن تتو می گردد. می توانید قسمتی از پوستتان که تتو دارد را بپوشانید و آن ناحیه را لیزر نکنید.
فرایند لیزر مو چگونه انجام می گردد؟
- قبل از انجام لیزر، متخصصی که کار لیزر را انجام می دهد، ناحیه مورد نظر را تمیز می نماید.
- اگر حساسیت خاصی نسبت به لیزر داشته باشید، می توان از ژل بی حس نماینده موضعی استفاده کرد.
- در طول انجام لیزر، همه افرادی که در اتاق هستند باید از عینک محافظ ویژه استفاده نمایند تا از هرگونه آسیب ناشی از لیزر به چشم ها خودداری گردد.
- بعد از انجام کارهای اولیه، متخصص شما نور پرانرژی را روی قسمتی از پوست که می خواهید عمل لیزر انجام گردد قرار می دهد. هرچه قدر ناحیه مورد نظر شما بزرگ تر باشد، زمان زیادتری برای لیزر احتیاج است. برای مثال، نواحی کوچک تر مانند زیربغل ممکن است فقط چند دقیقه طول بکشد؛ اما قسمت های بزرگ تر مانند پاها امکان دارد تا حدود یک ساعت نیز زمان احتیاج داشته باشد.
- به طور کلی، لیزر درد زیادی ندارد؛ اما ممکن است سوزش مختصری را در حین کار روی پوستتان احساس کنید.
- همان طور که موها به وسیله انرژی لیزر تبخیر می شوند، در برخی مواقع ممکن است بویی شبیه به گوگرد را احساس کنید.
منطقه ها هدف
قسمت هایی از بدن که می توانید عمل لیزر را روی آن ها انجام دهید عبارت اند از:
- کمر
- شانه ها
- دست ها
- زیر بغل
- شکم
- سینه
- بیکینی
- پاها
- گردن
- بالای لب
- چانه
- خط ریش
لیزر مو دقیقا چه کاری را انجام می دهد؟
لیزر موهای زائد با استفاده از یک نور پرانرژی، بر روی فولیکول های مو متمرکز می گردد. رنگدانه ملانین فولیکول ها این نور لیزر را جذب می نمایند و به سرعت تبخیر می شوند.
از آن جایی که رنگدانه های فولیکول ها نور لیزر را جذب می نمایند، موهای تیره، ساده تر و راحت تر به وسیله لیزر تشخیص داده شده و از بین می فرایند. به همین دلیل، افرادی که موهای تیره و پوست روشن دارند، کاندیدهای ایدئال برای انجام لیزر موهای زائد هستند. افرادی که موهای بور و روشنی دارند معمولا نتایج خوبی از لیزر مو دریافت نمی نمایند. کسانی که پوست تیره ای دارند، بیشتر در معرض عوارضی مانند ایجاد لک روی پوست هستند؛ اما در صورت انتخاب درست دستگاه و مراجعه به پزشک متخصص مناسب، می توانند احتمال این اتفاق را کاهش بدهند.
عوارض و ریسک های لیزر مو
به طور کلی عوارض جدی در موارد کم و نادر اتفاق می افتد. شایع ترین عوارض لیزر ورم، قرمز شدن و تحریک پوست است که معمولا بعد از یک یا دو روز از بین می رود؛ اما اگر این علائم ادامه دار بودند می توانید با پزشک متخصص خود در میان بگذارید.
عوارض جانبی نادر لیزر مو:
- زخم
- سوختگی
- تاول
- حساسیت و عفونت
- تغییر دائمی در رنگ پوست (ایجاد لک)
البته باید بدانید که انتخاب یک پزشک متخصص دقیق و ماهر برای انجام لیزر، احتمال وقوع این عوارض جانبی را تا حد امکان کاهش می دهد.
- 20 روغن اسانسی فوق العاده برای مراقبت از پوست و روش مصرف آن ها
بعد از انجام لیزر چه توقعی داشته باشیم؟
معمولا دو تا هشت هفته بعد از انجام لیزر مو ممکن است شاهد افزایش رشد مو در برخی از نقاط تحت درمان شوید؛ زیرا همه فولیکول های مو به یک میزان به لیزر پاسخ نمی دهند و برای از بین رفتن احتیاج به زمان بیشتری دارند. بیشتر بیماران بعد از اولین جلسه لیزر شاهد کاهش 10 الی 25 درصدی موها هستند.
معمولا برای از بین رفتن دائمی موها شما احتیاج به هشت جلسه منظم دارید که بین هر جلسه باید بین 4 تا 6 هفته فاصله باشد. (البته ممکن است برای برخی از افراد این هشت جلسه کافی نباشد و احتیاج به جلسات بیشتری داشته باشند.) بعد از اتمام این جلسات، برای حفظ اثر لیزر می توانید دو یا سه بار در سال بسته به جنس موی بدنتان و احتیاجتان عمل لیزر مو را تکرار کنید. با اتمام دوره لیزر معمولا بین 60 تا 90 درصد موها برای همواره از بین می فرایند.
مزایای لیزر موهای زائد
احتمالا دیگر احتیاجی به تعریف کردن از این روش نباشد؛ اما در ادامه به آنالیز 10 مورد از مزایای انجام روش لیزر موهای زائد خواهیم پرداخت.
1. سریع است
اگر در پی راهکاری سریع هستید که موهای زائد بدنتان را از بین ببرید، قطعا لیزر مو برترین گزینه برای خلاص شدن از شر موهای زائد خواهد بود. شما باید چندین جلسه درمانی را طی کنید؛ اما بسته به ناحیه مورد نظرتان هر مراجعه ممکن است 10 یا 20 دقیقه طول بکشد.
2. از روش های دیگر حذف موهای زائد درد کمتری دارد
شاید بسیاری از مردم فکر نمایند لیزر موهای زائد درد زیادی داشته باشد؛ اما بیشتر افرادی که لیزر را تجربه نموده اند، احساس آن را مانند کشیده شدن یک نوار لاستیکی روی پوست تشبیه می نمایند. اگر آستانه درد کمی داشته باشید و یا نوع پوستتان بسیار حساس باشد، ممکن است درد یا سوزش خیلی جزئی احساس کنید؛ اما معمولا جلسات آن قدر کوتاه هستند که اغلب افراد تحمل کردن آن را آسان می دانند.
3. از رشد موهای زائد به طور مجدد جلوگیری می نماید
اصلاح کردن با تیغ و ژیلت، اپیلاسیون و روش های دیگر حذف موهای زائد قابل برگشت هستند و برای همواره موهای زائد را از بین نمی برند. با لیزر کردن موها، دیگر لازم نیست رشد مجدد آن ها را تحمل کنید.
4. یک راهکار مناسب برای دراز مدت است
بیشتر افراد با انجام جلسات لیزر، نتایج ماندگار و دائمی را تجربه می نمایند. حتی اگر همه موهای بدن شما به طور کامل از بین نفرایند، بدون شک شاهد کاهش دائمی رشد آن ها خواهید بود. از آن جایی که لیزر مو یک راهکار دائمی است، بنابراین ارزان نیز خواهد بود و شما می توانید سالیانه هزینه زیادی که برای اپیلاسیون یا خرید تیغ و ژیلت پرداخت می کردید را پس انداز کنید.
برترین دستگاه های لیزر موهای زائد
با وجود طیف گسترده ای از دستگاه های موجود برای لیزر موهای زائد، تشخیص اینکه کدام مدل برترین گزینه خواهد بود کمی سخت می گردد. به طور کلی بیشتر دستگاه های لیزر روی رنگدانه مو تمرکز می نمایند و دمای ریشه مو را تا جایی بالا می برند که فولیکول مو تخریب گردد و بسوزد بدون اینکه روی بافت های دیگر پوست تاثیر گذاشته گردد. انجام این کار بعد از چند جلسه باعث می گردد که فولیکول ها دیگر قادر به رشد مو نباشند و در نهایت پوستی صاف و بی عیب برای شما به جا خواهند گذاشت. بسته به نوع پوست و موی بدن شما، متخصصان تصمیم می گیرند که کدام دستگاه برای شما مناسب خواهد بود؛ اما 4 مورد از برترین و معروف ترین دستگاه های لیزر مو شامل موارد زیر می شوند.
- الکساندرایت (Alexandrite)
- دیود (Diode Laser)
- روبی لیزر (Ruby Laser)
- ان دی یاگ (Nd: YAG)
حرف آخر
شاید درباره لیزر مو شایعات مختلفی شنیده باشید که شما را از انجام آن منصرف نموده باشد؛ اما با کمی تحقیق کردن متوجه می شوید که لیزر کردن یک راهکار مطمئن و عالی برای خلاص شدن از شر موهای زائد است. سرطان زا بودن، عامل نازایی، وارد کردن آسیب به چشم و به وجود آمدن رگ های واریسی از اطلاعات غلطی هستند که ممکن است درباره لیزر کردن بشنوید. مطمئن شوید که به یک پزشک متخصص و معتمد مراجعه می کنید و مراقبت های پوستی قبل و بعد لیزر را رعایت کنید؛ با این کار می توانید بعد از تمام شدن جلسات لیزر درمانی از پوست صاف و بدون موی خود لذت ببرید.
منابع: Healthline, Byrdie, Cosmopolitian, Laserallclinic
منبع: دیجی استایل