2 طرز پخت برنج ایرانی عنبربو به صورت دمی و آبکش
به گزارش وبلاگ مرکزی، برترین روش پخت برنج عنبر بو را بلد هستید؟ برنج عنبر بو یکی از خوش عطر و طعم ترین است. این برنج متعلق به استان های خوزستان و ایلام است و به خاطر عطر دل نشینی که دارد با این نام شناخته می گردد. اما طرز پخت برنج ایرانی عنبربو چگونه است و چطور می توان برنج عنبربو را به برترین شکل ممکن دم کرد؟ در این مقاله از در می توانید با نحوه پخت برنج عنبربو و فوت و فن های تهیه این برنج آشنا شوید.
درباره برنج عنبربو بیشتر بدانید
برنج عنبر بو یک برنج خوش عطر متعلق به استان خوزستان است. بیشترین مقدار این برنج در شهر شوشتر فراوری می گردد و بخش زیادی از این برنج به کشورهای خارجی صادر می گردد. این برنج برای اولین بار در شهرستان سیروان استان ایلام کشت شد و هنوز هم در این استان کشت می گردد. جالب است بدانید که در جنوب یک ماهی به نام عنبر وجود دارد که در شکم آن ماده ای خاکستری و خوشبو وجود دارد. از آنجایی که برنج جنوبی عطر زیادی دارد، به همین علت به آن برنج عنبربو گفته می گردد. این برنج زمانی عطر خود را حفظ می نماید که به صورت دمی (کته) پخت گردد. آبکش کردن برنج عنبربو موجب از دست رفتن بوی خوش آن می گردد.
برنج عنبربو از لحاظ ظاهری گرد، توپر و دانه کوتاه است. این برنج بعد از پخت قد نمی کشد. برنج عنبربو هم به صورت تمام دانه و هم نیم دانه موجود است. طبع برنج عنبر بو برخلاف برنج های دیگر گرم است و نحوه درست کردن این برنج نیز با سایر برنج ها کمی فرق دارد. ریز بودن دانه این برنج موجب شده تا از آن کمتر برای مجالس و مهمانی ها استفاده گردد.
کیفیت برنج عنبربو
شاید برنج عنبربو قد نکشد و ظاهر کوتاه و گردی داشته باشد، اما این برنج آن قدر خوشبو و خوش طعم است که احتمالا با چشیدن مزه این برنج عاشق طعم آن می شوید. بسیاری از افراد از این برنج برای مصرف شخصی استفاده می نمایند. از لحاظ کیفیت و پخت این برنج شباهت زیادی به شمالی دارد.
با خواص برنج ایرانی عنبربو آشنا شوید
- برنج ایرانی عنبر بو برخلاف دیگر انواع برنج طبع گرمی دارد و از همین رو موجب ایجاد بلغم و بیماری های جسمی و روحی ناشی از آن نمی گردد.
- این برنج بسیار سبک و زودهضم است.
- مصرف برنج عنبربو موجب تجمع چربی در شکم نمی گردد.
- برنج عنبربو موجب کاهش تری گلیسیرید و فشارخون می گردد.
- برنج عنبربو برای افراد مبتلا به سوءتغذیه شدید بسیار مناسب است.
- این برنج میزان زیادی ویتامین B و ویتامین E دارد.
- برنج عنبربو معمولا به صورت ارگانیک کشت می گردد و برای تهیه آن از کود و سم های شیمیایی استفاده نمی گردد.
- کشت برنج عنبربو به آب کمتری نسبت به برنج های شمال احتیاج دارد.
در صورت تمایل می توانید انواع از جمله برترین برندهای و بعلاوه برترین مارک را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
طرز پخت برنج ایرانی عنبربو به صورت دمی
مدت زمان آماده سازی: 1 ساعت
مدت زمان پخت برنج عنبربو به روش دمی (کته): 30 تا 35 دقیقه
کالری یک کفگیر برنج کته عنبربو: حدود 250 کیلوکالری
مواد لازم برای تهیه برنج کته عنبربو
- برنج: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
- روغن مایع: 1 قاشق غذاخوری
- نمک: 1 قاشق غذاخوری
- آب: به میزان لازم
مراحل طرز پخت برنج ایرانی عنبربو دمی
یکی از برترین روش های پخت برنج ایرانی عنبر بو، دمپخت کردن آن است. در ادامه می توانید با طرز پخت برنج عنبر بو به صورت دمی آشنا شوید.
مرحله اول؛ شستن برنج
در اولین مرحله از روش پخت برنج عنبر بو باید برنج را با آب فراوان بشویید و خوب چنگ بزنید تا برنج کاملا تمیز و آب آن شفاف گردد.
مرحله دوم؛ خیساندن برنج
برای این که برنج عنبر بو سریع تر پخت گردد، می توانید برنج را برای مدت 1 تا 12 ساعت بخیسانید. اما پیشنهاد می گردد این برنج را برای مدت کوتاه بین 1 تا 2 ساعت بخیسانید تا عطر آن از بین نرود.
مرحله سوم، جوشاندن برنج
در این مرحله از طرز تهیه برنج ایرانی عنبربو باید برنج را در قابلمه بریزید. به مقدار 1 بند انگشت بالاتر از سطح برنج، به آن آب اضافه کنید. سپس 1 قاشق غذاخوری نمک و 1 قاشق غذاخوری روغن به برنج اضافه کنید و آن را روی شعله میانه گاز قرار دهید. بعد از این که برنج آغاز به جوشیدن کرد کف روی آن را بردارید و شعله گاز را کم کنید.
در صورت تمایل می توانید ، و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های همیشه تخفیف تهیه کنید.
مرحله چهارم؛ آماده کردن برنج
در این مرحله از طرز تهیه برنج ایرانی عنبربو رستورانی باید صبر کنید تا آب برنج کم گردد و تنها میزان خیلی کمی آب روی برنج در حال جوشیدن باشد. به بیان دیگر در این مرحله آب برنج باید به مقدار ای باشد که وقتی برنج را در وسط قابلمه جمع می کنید، کمی آب اطراف آن باقی بماند. سپس با پشت قاشق چند سوراخ در برنج ایجاد کنید تا بخار بهتر در قابلمه جریان پیدا کند. شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید. حدود 30 تا 35 دقیقه صبر کنید تا برنج شما با شعله ملایم دم بکشد و آماده گردد.
طرز پخت برنج ایرانی عنبربو به صورت آبکش
مدت زمان آماده سازی: 1 تا 2 ساعت
مدت زمان پخت برنج عنبربو آبکش: 40 تا 60 دقیقه
مواد لازم برای تهیه برنج ایرانی عنبربو آبکش
- برنج: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
- روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری
- نمک: 2 قاشق غذاخوری
- آب: به میزان لازم
مراحل طرز تهیه برنج عنبربو آبکش
هر چند آبکش کردن برنج عنبربو موجب از دست رفتن میزان زیادی از عطر برنج می گردد، اما اگر دوست دارید این برنج را آبکش کنید باید مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول؛ شستن برنج
در اولین مرحله از طرز پخت برنج ایرانی عنبربو باید برنج را با آب فراوان بشویید تا کاملا تمیز گردد و آب برنج از حالت کدری خارج گردد.
مرحله دوم؛ خیساندن برنج
خیساندن برنج عنبربو موجب می گردد برنج شما سریع تر پخته گردد. برای این کار باید برنج را در یک قابلمه آب و میزانی نمک بریزید و برای حدود 1 ساعت بخیسانید.
مرحله سوم، جوشاندن آب برنج
در این مرحله از طرز پخت برنج ایرانی عنبربو باید یک قابلمه را پر از آب کنید و 2 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید. کمی صبر کنید تا آب آغاز به جوشیدن کند. میزان آب شما باید تقریبا 4 تا 5 برابر مقدار برنج باشد.
مرحله چهارم؛ جوشاندن برنج
بعد از این که آب به جوش آمد، آب برنج را خالی کنید و برنج را به قابلمه اضافه کنید. منتظر بمانید تا برنج شما کمی حجیم تر گردد و زمانی که مغز برنج هنوز کمی سفت است، آن را آبکش کنید.
مرحله پنجم؛ آماده کردن برنج
بعد از این که برنج را آبکش کردید، میزانی روغن کف قابلمه بریزید. برای می توانید از برنج، سیب زمینی یا نان بهره ببرید. در صورت تمایل کمی زعفران هم ته قابلمه بریزید تا ته دیگ شما زعفرانی گردد. برنج را به صورت تپه ای روی ته دیگ بریزید. چند سوراخ با ته کفگیر روی برنج ایجاد کنید. کمی روغن به برنج اضافه کنید. سپس درب قابلمه را روی آن قرار دهید و صبر کنید تا برنج با شعله ملایم دم بکشد. می توانید انواع و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه برنج ایرانی عنبربو
- برنج ایرانی عنبربو را می توانید هم به صورت آبکش و هم دمی درست کنید. اما آبکش کردن برنج عنبربو موجب از بین رفتن خواص و عطر دل انگیز برنج می گردد. پیشنهاد می گردد این برنج را به صورت دمی یا کته آماده کنید.
- برای تهیه برنج عنبربو احتیاجی به خیساندن برنج نیست، اما اگر قبل از طبخ برنج عنبربو آن را برای مدت 1 تا 3 ساعت بخیسانید، برنج شما سریع تر می پزد و بافت بهتری پیدا می نماید.
- یکی از نکات مهم در طرز پخت برنج عنبر بو این است که برای دمی کردن آن نباید از آب زیادی بهره ببرید. برای آبکش کردن برنج نیز باید زمانی که هنوز کمی سفت است، آن را در آبکش بریزید. در غیر این صورت برنج کاملا له می گردد.
- قد کشیدن برنج عنبربو در طبخ آن اهمیتی ندارد و تنها باید این برنج را به گونه ای آماده کنید که در زمان پخت له نگردد.
- اگر این سوال برایتان ایجاد شده که برنج عنبر بو اصل مال کجاست باید بدانید که این برنج متعلق به ایلام و خوزستان است.
سوالات متداول
آیا برنج عنبربو و برنج چمپا یکی هستند؟
یکی دیگر از نام های برنج عنبربو چمپا است اما برنج چمپا در شمال هم کشت می گردد. درواقع شمالی ها به برنج های دانه کوتاه چمپا می گویند. از همین رو در زمان خرید برنج عنبربو حتما به محل کشت برنج توجه داشته باشید.
برنج عنبربو چند ساعت خیس بخوره؟
بهتر است برنج عنبر بو را برای حدود 1 تا 2 ساعت بخیسانید تا سریع تر بپزد.
مضرات برنج عنبربو چیست؟
برنج عنبربو یکی از سالم ترین انواع برنج است، اما به هر حال این برنج دارای نشاسته است و افرادی که به دیابت مبتلا هستند باید در مصرف آن محتاط باشند. ممکن است در تهیه این برنج از سموم شیمیایی و کود استفاده شده باشد که البته این مواد برای تهیه بیشتر انواع برنج استفاده می شوند.
منبع: افق کوروش