محکم ترین تار عنکبوت دنیا پرنده را هم به دام می اندازد!

به گزارش وبلاگ مرکزی، چطور عنکبوت جورو غول پیکر، می تواند تار های قوی ای درست کند که یک پرنده را هم به دام بیاندازد.

محکم ترین تار عنکبوت دنیا پرنده را هم به دام می اندازد!

به گزارش خبرآنلاین، دانشمندان پیروز شده اند راز عنکبوت های غول پیکر جورو را کشف نمایند، مکانیسمی که آن ها را قادر می سازد تا با تنیدن تار هایی بسیار قوی، موجوداتی به بزرگی یک پرنده را نیز به دام بیاندازند.

تیمی از محققان دانشگاه جنوب غربی چین، مقاله ای را در مجله Nature Communications منتشر کردند و در آن مکانیسم ترتیبی را نشان دادند که در آن عنکبوت ها می توانند با تنیدن تار های ابریشمی مشبک، طعمه خود را شکار نمایند.

محققان بر این باورند که این کشف می تواند یاری بزرگی در پیشرفت صنایع ایجاد نموده و این امکان را بوجود آورد تا انسان بتواند ابریشم مصنوعی بهتر و پیشرفته تری را با الهام از این عنکبوت ها فراوری کند.

آن ها دریافتند که عنکبوت های جورو (با نام علمی Trichonephila clavate) می توانند با استفاده از غده اصلی تارساز خاص خود (غده Ma)، پروتئین ها و سایر مواد شیمیایی مورد احتیاج برای ساخت ابریشم را با نظم خاصی سنتز نمایند.

این غده دارای سه بخش است: یک دم، یک کیسه و یک مجرای کشیده. محققان دریافتند که در هر سه بخش مختلف غده Ma، برای بیوسنتز شدن موادی مانند اسپیدروئین (پروتئین های اصلی تشکیل دهنده ابریشم عنکبوت)، اسید های آلی و چربی ها، سلسله مراتبی وجود دارد.

نویسندگان در مقاله خود نوشتند: تا جایی که ما می دانیم، این پژوهش اولین مطالعه ای است که با چنین دقتی و با درج جزئیات در خصوص مکانیسم بیولوژیکی تنیدن تار، در عنکبوت ها اجرا شده است. آن ها باور دارند که تحقیقات آن ها درک فرآیند تنیدن تار در عنکبوت ها را آسان می نماید و می تواند به عنوان یک منبع قدرتمند بر روی مطالعات تکاملی موجوداتی که تار و ابریشم می تنند، عمل کند.

آن ها در این مقاله خود نوشتند: از آن مهمتر، ویژگی مولکولی قابل توجهی است که در این نتایج و مجموعه داده ها برای ما آشکار شده است. این نتایج باید نهایتا با دستکاری های ژنتیکی و بیومیمتیکی (تقلید از الگوها)، راه را برای فراوری ابریشم مصنوعی بهتر فراهم نمایند.

عنکبوت های جورو، به رنگ روشن و راه راه های زرد و سیاه هستند و می توانند تا 7.5 سانتیمتر رشد نمایند. آن ها بومی ژاپن، کره، تایوان و چین هستند. آن ها با استفاده از شبکه تار های بزرگ خود که از ابریشم طلایی یا زرد ساخته شده است، طعمه را شکار می نمایند.

فریتز وولراث، پروفسور متخصص تار و ابریشم عنکبوت در دانشگاه آکسفورد به نیوزویک گفت: هیچ چیز خاصی در خصوص شبکه تار های تنیده شده به وسیله عنکبوت جورو وجود ندارد، این تار ها تنها بزرگتر و قوی تر از بقیه هستند و معماری و ساختار این شبکه ها با زیستگاه شان سازگار شده است.

آیا براستی آن ها پرندگان را شکار می نمایند؟

تار های عنکبوت جورو به قدری بزرگ و قوی هستند که دیده شده، حتی می توانند پرندگان را نیز به دام بیاندازند.

اندی دیویس، دستیار دانشمند پژوهش در دانشکده بوم شناسی Odum دانشگاه جورجیا در مصاحبه با نیوزویک گفت: مطالعات من در خصوص قدرت تار های عنکبوت جورو که در نشریه نشنال جئوگرافیک در سال 2022 منتشر شد، نشان می دادند که تار های این عنکبوت به قدری قوی هستند که پرندگان می توانند روی آن بنشینند، نه اینکه به دام بیافتند.

او فهمید که این تار ها می توانند حداکثر وزنی برابر 69 گرم را تحمل نمایند، در حالیکه میانگین وزن پرنده کاردینال سرخ در حدود 42 گرم است.

او در ادامه می گوید: ما در حین این مطالعه، توانستیم فیلم که کاردینال ماده بالغی را ثبت کنیم که بر روی شبکه تار های جورو نشست، تکه های غذا را از روی تار های این عنکبوت دزدید! و سپس پرواز کرد و رفت.

به گفته دیویس، این مشاهدات به خوبی نشان می دهند که این تار ها تا چه مقدار قوی هستند که می توانند وزن یک پرنده را تحمل نمایند.

این امر ممکن است به معنای توانایی گرفتن یک پرنده باشد یا نباشد. با وجود اینکه من فکر می کنم که از نظر فنی این امکان وجود دارد که عنکبوت جورو بتواند این پرنده را بگیرد، اما احتمال وقوع آن بسیار بعید به نظر می رسد. من از یک یا دو مورد ثبت شده اطلاع دارم، که خویشاوندان این عنکبوت، یعنی عنکبوت ابریشمی طلایی، توانسته اند یک پرنده آوازه خوان (از دسته گنجشک سانان) را شکار کند. اما در آن موارد، این پرنده در تار عنکبوت به دام افتاده بود و سپس مرده بود؛ و آن عنکبوت لزوما قصد شکار و گرفتن آن پرنده را نداشته است.

با توجه به اینکه میلیون ها شبکه تارعنکبوت جورو در سرتاسر جورجیا، و بعلاوه میلیون ها تار ابریشم طلایی در سرتاسر جنوب وجود دارند، اگر گیر افتاد پرندگان در تار های این عنکبوت به طور منظم اتفاق می افتاد، تا به حال این واقعه بار ها به تصویر کشیده شده بود.

تحقیقات تازه، مکانیسم های دقیقی را نشان می دهند که چطور عنکبوت های جورو می توانند تار های قوی خود را با استفاده از غده Ma که مختص آنهاست و ترتیب پیچیده ای از عملیات سنتز پروتئین ها، اسید ها و چربی ها هستند را بسازند.

منبع: newsweek

منبع: فرارو

به "محکم ترین تار عنکبوت دنیا پرنده را هم به دام می اندازد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "محکم ترین تار عنکبوت دنیا پرنده را هم به دام می اندازد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید