ایروانی: اقدامات قهری یک جانبه علیه کشورها باید فوراً سرانجام یابد

به گزارش وبلاگ مرکزی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل در نشست سطح عالی روز سه شنبه شورای امنیت در خصوص تغییرات اقلیم و صلح و امنیت بین المللی گفت: مقابله با تغییرات اقلیم نیازمند همکاری جهانی، همبستگی و اقدام جمعی است.

ایروانی: اقدامات قهری یک جانبه علیه کشورها باید فوراً سرانجام یابد

به گزارش وبلاگ مرکزی، سعید ایروانی اضافه کرد: پرداختن به تغییرات اقلیمی به معنای تمرکز بر علل ریشه ای آن و یافتن راهکار های موثر برای کاهش اثرات آن است. توافق نامه های بین المللی مانند کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در خصوص تغییر اقلیم (UNFCCC) و موافقت نامه پاریس چارچوب هایی را برای رسیدگی به این موضوع فوری فراهم می نمایند.

وی ادامه داد: ایران مانند سایر کشورها با چالش های زیست محیطی و اثرات تغییرات اقلیم مانند آلودگی، کمبود آب، طوفان های شن و گرد و غبار، بیابان زایی و تخریب تنوع زیستی روبرو است. این چالش ها به علت اعمال قهری یکجانبه آمریکا (تحریم های یکجانبه) تشدید شده است. اقدامات آمریکا مانع تأمین مالی بین المللی و سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر و دسترسی به فناوری های سازگار با محیط زیست می گردد و فرصت های تحقیقاتی و آموزشی مشترک زیست محیطی را محدود می نماید. در نتیجه، تخریب محیط زیست در ایران بر حقوق مردم برای داشتن محیط زیست سالم و استاندارد زندگی مناسب تأثیر منفی می گذارد.

ایروانی اظهار کرد: علیرغم چنین چالش های مبرمی، جمهوری اسلامی ایران بر تعهدات خود ثابت قدم است. به همین دلیل، جمهوری اسلامی ایران با حمایت سازمان ملل متحد، کنفرانس بین المللی مبارزه با طوفان های شن و گرد و غبار را در تاریخ 9 تا 10 شهریور 1392 در تهران برگزار می نماید. هدف این کنفرانس گرد هم آوردن همه کشورهای آسیب دیده و شرکای ذینفع برای بحث در خصوص ابزارها و راه های رسیدگی به چالش های کلیدی ناشی از طوفان های شن و گرد و غبار و یافتن برترین راهکار ها و سازوکارهای ممکن برای کاهش خطرات و اثرات جهانی است.

نماینده ایران در سازمان ملل اعلام نمود: این کنفرانس نمونه ای از تعهد ایران به چالش های زیست محیطی و روینمودهای مشارکتی است. ما بر اهمیت همکاری جهانی و تعهد واقعی همه کشورها برای مقابله موثر با تغییرات آب و هوا و مسائل زیست محیطی تاکید می کنیم.

وی گفت: با هم و با تعهد به مسئولیت مشترک اما متمایز، می توانیم فعالانه در ایجاد آینده ای پایدارتر و انعطاف پذیرتر که به نفع همه باشد، مشارکت کنیم. برای دستیابی به این هدف، ما از اقدامات اساسی زیر حمایت می کنیم:

کشورهای پیشرفته باید به تعهدات خود بر اساس کنوانسیون و موافقتنامه پاریس و بعلاوه شفافیت در اجرای تعهدات خود عمل نمایند. آنها بعلاوه باید حمایت های لازم، از جمله یاری مالی و انتقال فناوری را برای یاری به کشورهای در حال توسعه برای اجرای موثر تعهدات خود ارائه دهند.

نماینده ایران در سازمان ملل توضیح داد: کشورهای در حال توسعه با توجه به توانمندی ها و شرایط ملی خود، باید از جامعه بین المللی برای غلبه بر موانعی که مانع اجرای تعهداتشان می گردد یاری دریافت نمایند. اقدامات قهری یکجانبه (تحریم ها) باید فوراً خاتمه یابد، زیرا مانعی برای مشارکت کشورها در کوشش های کاهش تغییرات اقلیم ایجاد می نماید.یاری های مالی، مالی و فناوری باید به کشورهای نیازمند ارائه گردد و پلتفرم های مربوطه مانند مجمع عمومی، شورای مالی و اجتماعی و UNFCCC باید به طور مناسب به این مسائل رسیدگی نمایند.

وی تاکید نمود که شورای امنیت باید نقض و تعرض به وظایف و ماموریت سایر ارکان سازمان ملل خودداری کند، زیرا فاقد تخصص و ابزار لازم برای پاسخگویی موثر به خطرات امنیتی مرتبط با تغییرات اقلیم است. این رویکرد انطباق با اصول مندرج در منشور سازمان ملل را تضمین می نماید.

ایروانی گفت: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه با ایده برقراری ارتباط بین تغییرات اقلیم و صلح و امنیت بین المللی مخالف است و هر گونه کوشش برای سیاسی کردن موضوعات فنی مانند تغییرات اقلیم را به شدت رد می نماید. تغییرات اقلیم اساساً یک موضوع مرتبط با توسعه پایدار است و نه صلح و امنیت بین المللی. لذا لازم است که این موضوع در داخل ارگان های ذیصلاح سازمان ملل، مطابق با وظایف مربوطه آنها مورد رسیدگی و پیگیری قرار گیرد.

با تمرکز بر علل ریشه ای تغییرات اقلیم و یافتن راهکار های موثر به وسیله همکاری های بین المللی و چارچوب های زیست محیطی، می توانیم به چالش های زیست محیطی رسیدگی نموده و آینده ای پایدار را تضمین کنیم.

منبع: خبرآنلاین

به "ایروانی: اقدامات قهری یک جانبه علیه کشورها باید فوراً سرانجام یابد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایروانی: اقدامات قهری یک جانبه علیه کشورها باید فوراً سرانجام یابد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید