طرز تهیه اشکنه عدس غذای سنتی به روش بیرجندی

به گزارش وبلاگ مرکزی، اشکنه عدس یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورها و مواد متنوعی تهیه می گردد.

طرز تهیه اشکنه عدس غذای سنتی به روش بیرجندی

همانطور که می دانید اشکنه از قدیمی ترین غذاهای ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می گردد، یکی زا محبوب ترین دستورهای تهیه اشکنه همین اشکنه عدس است که شباهت زیادی هم به عدسی دارد و به همین علت هواداران بسیار زیادی دارد.

البته اشکنه عدس هم به یک دستور محدود نمی گردد و با دستورهای متنوعی تهیه می گردد. در تهیه اشکنه عدس به دلخواه می توانیم از انواع سبزیجات استفاده کنیم.

مواد لازم برای 2 نفر

عدس1 پیمانه

پیاز1 عدد میانه

سیب زمینی1 عدد

رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری

رشته پلویی1 لیوان

شنبلیله1 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه به میزان کافی

زردچوبه و روغن به میزان کافی

دستور پخت اشکنه عدس

مرحله اول

ابتدا عدس را داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن آب می ریزیم و کنار می گذاریم تا به مدت حداقل 1 ساعت خیس بخورد. در این مدت در صورت امکان 2 مرتبه آب آن را تعویض کنیم تا نفخ عدس به طور کامل گرفته گردد.

مرحله دوم

پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم. قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و صبر می کنیم تا گرم گردد پیازها را داخل روغن می ریزیم.

مرحله سوم

سپس تفت می دهیم تا سبک شوند و اجازه می دهیم تا پیازها طلایی و سرخ شوند و آنوقت زردچوبه روی ان ها می پاشیم و تفت می دهیم و رب گوجه فرنگی را نیز اضافه می کنیم و به مدت 1 دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته گردد.

مرحله سوم

بعد عدس را داخل آبکش می ریزیم و می شوییم و به مخلوط پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم و 3 دقیقه مواد را تفت می دهیم و آب روی مواد می ریزیم (از ابتدا آب به میزان کافی بریزید تا احتیاج نباشد مجددا به آن اضافه کنید).

مرحله چهارم

سپس درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم عدس ها بپزند. در ادامه سیب زمینی را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و اواسط پخت عدسی به آن اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

پس از اینکه عدس پخته شده بود و سیب زمینی ها نیز تقریبا پخته شده بودند رشته ها را از وسط نصف می کنیم و به اشکنه اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم تا به مدت 15 دقیقه دیگر مواد بپزد و اشکنه جا بیفتد.

مرحله ششم

پس از اینکه رشته ها نیز نرم و پخته شد، اکنه تقریبا اماده است. پس از اینکه اشکنه عدس ما آماده شد آنرا درون ظرف مورد نظرمان می کشیم و سرو می کنیم. این غذا را باید با آب سرو کنیم چون معمولا با نان ترید می گردد.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه اشکنه عدس غذای سنتی به روش بیرجندی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اشکنه عدس غذای سنتی به روش بیرجندی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید