طرز تهیه سوپ کینوا با کوفته قلقلی
به گزارش وبلاگ مرکزی، سوپ کینوا با کوفته قلقلی یک غذای مقوی و انتخابی دلچسب برای روزهای سرد و پائیزی است. بیشتر ما از سوپ به عنوان یک پیش غذا یا خوراکی مخصوص روزهای بیماری یاد می کنیم. در حالی که می توانیم تنها با اضافه کردن مواد مختلف آن را تبدیل به یک غذای بسیار خوشمزه کنیم که از اشتهای کاذب هم جلوگیری می نماید.
یکی از این مواد غذایی کینوا است؛ کینوا که تقریبا چند سالی است استفاده از آن در کشورمان رایج شده به خاویار گیاهی معروف است و در مناطقی مانند آمریکای جنوبی کشت می گردد. ویتامین ها و عناصر مورد احتیاج بدن به وفور در این ماده غذایی یافت می گردد، به همین خاطر به عنوان جایگزین برنج و غلاتی مانند گندم بسیار مناسب است. در ادامه این مطلب با طرز تهیه سوپ کینوا با کوفته قلقلی همراه ما باشید تا علاوه بر امتحان کردن طعم متفاوت کینوا یک وعده غذایی کامل و البته کم کالری را برای اعضای خانواده تان تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه سوپ کینوا با کوفته قلقلی
- پیاز یک عدد
- فلفل قرمز دو عدد
- سیر یک حبه
- پودر فلفل چیلی نصف قاشق چای خوری
- گوجه فرنگی بدون پوست 800 گرم
- دانه کینوا 100 گرم
- عصاره سبزیجات 500 میلی لیتر
- بیبی اسفناج 150 گرم
- ریحان 50 گرم
- پنیر پارمسان کاله خرید آنلاین به مقدار لازم
- روغن کانولا دو ونیم قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه کوفته قلقلی
- گوشت چرخ نموده 600 گرم
- تخم مرغ یک عدد
- پیاز کوچک یک عدد
- آرد سوخاری 85 گرم
طرز تهیه سوپ کینوا با کوفته قلقلی
مرحله اول
اگر به خاطر داشته باشید پیش از این ما طرز تهیه یک سالاد کینوا و آووکادو خوشمزه را به شما آموزش داده ایم که به دلیل داشتن دانه کینوا بسیار مفید و مناسب یک رژیم غذایی سالم است. امروز اما می خواهیم طرز تهیه یک سوپ دلچسب با استفاده از کینوا و کوفته قلقلی را با هم یاد بگیریم که یک وعده غذایی کامل و سرشار از ویتامین و پروتئین است.
برای آغاز بهتر است ابتدا کوفته قلقلی ها را آماده کنید؛ پس یک کاسه بزرگ بردارید و گوشت چرخ نموده را داخل آن بریزید. تخم مرغ را در یک کاسه جدا خوب هم بزنید، سپس تخم مرغ هم زده را به گوشت چرخ نموده اضافه کنید. یک پیاز کوچک را ریز خرد کنید یا رنده کنید و آب پیاز را کمی بگیرید. پیاز را همراه با آرد سوخاری و ادویه جات مورد نظرتان خوب مخلوط کنید و به کاسه اضافه کنید. پس از این که همه مواد را خوب مخلوط کردید، با دست کوفته های کوچک به مقدار گردو درست کنید.
مرحله دوم
یک ماهیتابه نچسب و بزرگ بردارید و یک قاشق غذاخوری روغن کانولا داخل آن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. کوفته قلقلی ها را به آرامی داخل ماهیتابه قرار دهید و دقت کنید که بهم نچسبند. کوفته قلقلی ها را تا زمانی که رنگ آن ها تغییر کند و کمی قهوه ای گردد بپزید. سپس آن ها را به آرامی از ماهیتابه خارج کنید و داخل یک بشقاب جدا قرار دهید.
مرحله سوم
یک عدد پیاز را پوست بکنید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. دو عدد فلفل قرمز را از وسط نصف کنید و دانه های آن را خارج کنید و فلفل را خرد کنید. حالا یک حبه سیر را پوست بگیرید و خرد کنید. یک قابلمه بزرگ بردارید و یک ونیم قاشق غذاخوری روغن کانولا داخل آن بریزید.
سپس قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید. پیاز و فلفل را داخل قابلمه بریزید و به مدت هفت دقیقه سرخ کنید تا پیازها کمی طلایی شوند. حالا سیر خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید. زمانی که عطر سیر آشپزخانه را معطر کرد نصف قاشق چای خوری پودر فلفل چیلی اضافه کنید و هم بزنید. همه مواد را به مدت یک دقیقه تفت دهید.
مرحله چهارم
گوجه فرنگی بدون پوست را نگینی خرد و به قابلمه اضافه کنید و هر از گاهی هم بزنید. 500 میلی لیتر عصاره سبزیجات را داخل یک قابلمه میانه بریزید، شما بعلاوه می توانید به جای عصاره سبزیجات از آب مرغ هم برای این سوپ بهره ببرید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و هنگامی که آب داخل آن به جوش آمد کینوا را اضافه کنید. اجازه دهید به مدت 12-15 دقیقه بپزد.
مرحله پنجم
در این مرحله کینوا پخته شده را به قابلمه حاوی گوجه فرنگی و پیاز اضافه کنید. نمک، فلفل و ادویه اضافه کنید و مزه آن را بچشید. سپس کوفته قلقلی ها و اسفناج ها را اضافه کنید. به مدت پنج تا هفت دقیقه یا بیشتر روی حرارت میانه قرار دهید تا همه مواد خوب پخته شوند. سوپ شما آماده است. برای سرو مقداری از سوپ را داخل کاسه بریزید و روی آن را با مقداری پارمسان و ریحان خرد شده تزئین کنید؛ نوش جان.
نکات
- اگر از قرص عصاره سبزیجات استفاده می کنید، ابتدا آن را در آب ولرم حل کنید. از قلم نیاندازید که نسبت آب به کینوآ باید سه به یک باشد، یعنی برای 100 گرم کینوا 300 میلی لیتر آب ضروری است.
- اگر در پی سوپ های مقوی و خوشمزه دیگری هستید به شما پیشنهاد می کنیم سوپ زنجبیل و سوپ جعفری را از دست ندهید.