روش هایی ساده برای سالم نگه داشتن کبد
به گزارش وبلاگ مرکزی، بیماری کبد چرب غیر الکلی یکی از شایع ترین بیماری های کبدی در دنیا است که از هر ده نفر، سه نفر به آن مبتلا هستند. در این بیماری، بیماران بدون مصرف الکل تجمع زیاد چربی را در کبد تجربه می نمایند که چاق شدن نیز خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
با کمبود روش های درمانی برای این بیماری، بیشتر تمرکز فعلی بر پیشگیری از کبد چرب معطوف ایجاد تغییرات در سبک زندگی مانند کاهش وزن و تناسب اندام است.
در این راستا، پژوهشگران اطلاعات بیش از 28 هزار نفر را با تمرکز ویژه در خصوص ارتباط بین ورزش و سلامت کبد مورد مطالعه قرار دادند. به گزارش سیناپرس، این مطالعات بعلاوه سطوح چربی کبد را با استفاده از استاندارد طلایی فعلی در تکنیک های مقدار گیری غیرتهاجمی، مانند طیف سنجی تشدید مغناطیسی پروتون (H-MRS) و تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) مورد آنالیز قرار دادند.
یافته های محققان نشان می دهد که هم تمرینات هوازی منظم و هم تمرینات کوتاه مدت و با شدت بالا منجر به کاهش قابل توجه چربی در کبد می شوند. برای افرادی که در تمرینات مداوم با شدت میانه شرکت می نمایند، سطح چربی کبد آن ها 3.14 درصد کاهش یافته، در حالی که افرادی که در تمرینات تناوبی با شدت بالا شرکت می نمایند، اندازه چربی خود را 2.85 درصد کاهش می دهند.
در ادامه محققان خاطرنشان می نمایند که نتایج نشان می دهد که افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری کبدی می توانند سلامت خود را بدون احتیاج به جلسات تمرینی طولانی و خسته نماینده بهبود بخشند. به گزارش خبرگزاری علم و فرهنگ، تمرینات تناوبی بر جلسات کوتاه تمرین هوازی با شدت بالا و در پی آن دوره های متوالی استراحت تمرکز دارد. این باعث می گردد این تمرین ها سریع تر شده و به طور کلی انرژی کمتری برای تکمیل شدن مصرف نمایند.
مطالعات قبلی نشان می دهد که تمرینات تناوبی با شدت بالا بعلاوه می تواند عملکرد قلب را بهبود بخشد و کاری را که ورزش معمولی انجام می دهد در کسری از زمان انجام دهد.
دکتر آنجلو ساباگ (Angelo Sabag) پژوهشگر ارشد و فوق دکتری موسسه تحقیقات بهداشتی استرالیا در یک بیانیه دانشگاهی می گوید: بیماری کبد چرب غیر الکلی یک پیش بینی نماینده اختلالات متابولیک است که ارتباط نزدیکی با ایجاد و شدت بیماری های مختلف مانند دیابت نوع 2 دارد.
دکتر آنجلو در ادامه توضیحاتش می افزاید: آنالیز های ما اهمیت ورزش منظم هوازی را به عنوان یک درمان موثر در افراد در معرض خطر آشکار می نماید به طوری که هم تمرینات تناوبی با شدت بالا و هم تمرینات مداوم با شدت میانه، چربی کبد را به درجات مشابهی بهبود می بخشند. این پژوهشگر در نت ها نتیجه گیری می نماید که با تمرین سخت تر در زمان کمتر با تمرینات تناوبی می توانید به نتایجی مشابه تمرینات مداوم دست پیدا کنید که برای افرادی که سبک زندگی پرمشغله و زمان کمی دارند ایده آل است.
توضیح کامل این پژوهش و نتایج آن در مجله تخصصی Clinical Endocrinology and Metabolism منتشر شده است.
منبع: سیناپرس
منبع: فرارو