طرز تهیه حلیم مشهدی با ادویه مخصوص
به گزارش وبلاگ مرکزی، برای طرز تهیه حلیم مشهدی با قیمه یا بدون آن، علاوه بر دستور و راز خوشمزگی این غذای نذری، ضروری است ادویه مخصوص حلیم مشهدی را هم بشناسید.
حلیم مشهدی در تهران و شهر های دیگر هم طبخ می گردد بدلیل اینکه نوع حلیم کشدار و مقوی است و استقبال از آن وبلاگ مرکزیان بوده، پس نمیتوان گفت برترین حلیم مشهدی را اهالی این شهر طبخ می نمایند. طرز تهیه حلیم مشهدی یا حلیم نیشابور برای افرادی که در این کار خبره هستند چندان کار دشواری نیست و به عقیده آن ها آشپز های مبتدی هم میتوانند با دانستن راز خوشمزگی حلیم و البته ادویه حلیم مشهدی، آن را به خوبی تهیه نمایند. در ادامه آموزش این بخش، به درخواست شما طرز تهیه حلیم مشهدی با قیمه را هم خواهیم گفت.
مواد لازم حلیم مشهدی
برای تهیه حلیم خوشمزه مشهد به موادی که در ادامه فهرست شده اند احتیاج دارید.
مواد لازم مقدار لازم
طرز تهیه حلیم مشهدی خوشمزه و مجلسی
برای تهیه حلیم مشهدی خوشمزه دستورالعمل زیر را به کار گیرید:
ابتدا گندم پوست کنده شده را به مدت 8 ساعت خیس کنید تا بهتر و راحت تر پخته گردد.
گندم را با مقداری آب درون قابلمه ای بریزید و روی شعله قرار دهید.
شعله را ملایم کنید تا گندم بپزد و کاملا نرم و پوره گردد.
گوشت را جداگانه در قابلمه ای ریخته و به همراه کمی آب و نمک و زردچوبه و پیاز بپزید.
بعد از اینکه گوشت ها پخته و نرم شدند، آن ها را ریش ریش کنید.
گوشت ریش شده و پیاز ها را به گندم نرم شده اضافه کنید.
حرارت را کم کنید ومقداری نمک به حلیم افزوده و اجازه دهید حلیم غلیظ و جا افتاده گردد.
حلیم آماده شده را با کنجد و دارچین تزیین نموده و نوش جان نمایید.
نکات مهم و ترفند های خوشمزه شدن حلیم مشهدی
بهتر است از گوشت گوسفندی ترجیحا ماهیچه همراه با مقداری چربی برای پخت حلیم بهره ببرید.
هنگام پخت گندم در قابلمه را نیمه باز گذاشته تا گندم سر نرود.
گندم سنگین و لعاب دار بوده و زود ته می گیرد پس دائما آن را هم بزنید.
برای پخت گندم معمولا دو لیتر آب احتیاج است، اما در حین پخت اگرگندم احتیاج مجدد به آب داشت به آن آب جوش اضافه کنید.
گوشتتان را مزه دار نموده تا بوی زهم آن در حلیم به مشام نرسد.
اگر وقت کمی برای تهیه حلیم دارید، می توانید گوشت را در زودپز بپزید.
برای اینکه حلیمتان خوشمزه تر گردد می توانید در آخر آن را با گوشتکوب برقی یا دستی خوب بکوبید تا له گردد.
ادویه مخصوص حلیم مشهدی
ادویه مخصوص در تهیه حلیم مشهدی نیز مانند حلیم های دیگر همان نمک و زردچوبه و بعد از پخت اضافه کردن دارچین و در صورت تمایل شکر یا نمک می باشد.
حلیم مشهدی در تهران
حلیم مشهدی علاوه بر نیشابور و دیگر شهر های استان خراسان، در تهران هم طبخ می گردد که دستور تهیه این غذای نذری، در همه جا یکسان است و تفاوتی با هم ندارد.
طرز تهیه حلیم مشهدی با قیمه
حلیم مشهدی کمی با دیگر حلیم ها فرق دارد، زیرا در پایان روی حلیم با قیمه و رب پخته شده سرو می گردد. برای تهیه حلیم مشهدی با قیمه دستورالعمل زیر را به کار گیرید:
مواد لازم برای تهیه حلیم مشهدی با قیمه
تفاوتی ندارد که طرز تهیه حلیم مشهدی برای 6 نفر را در نظر داشته باشید یا کمتر و بیشتر، با توجه به تعداد نفرات، مواد لازم موجود در فهرست زیر قابل تغییر است.
مواد لازم مقدار لازم
آموزش پخت حلیم مشهدی با قیمه
گندم را از شب قبل خیس کنید تا راحت تر پخته گردد.
گندم را در ظرفی با کمی نمک و زردچوبه و آب بپزید تا نرم گردد.
گوشت را به همراه کمی زردچوبه و نمک و پیاز بپزید.
بعد از پخت گوشت را از قابلمه خارج و بعد ریش ریش کنید.
گوشت پخته شده و آب آن را به گندم بیافزایید.
اجازه دهید حلیم کاملا بپزد و جا بیافتد.
دائما حلیم را هم بزنید تا ته نگیرد.
درون قابلمه ای جدا پیاز را خرد کنید و تفت دهید.
گوشت چرخ نموده را به آن بیافزایید و کمی تفت دهید.
رب را به گوشت افزوده و تفت دهید تا بوی خامی ندهد.
لپه را به همراه کمی نمک و زردچوبه و دارچین بیافزایید.
درون قابلمه آب جوش بریزید و بگذارید قیمه بپزد و جا بیفتد.
قیمه پخته شده را همراه کمی دارچین روی حلیم بریزید و نوش جان نمایید.
حلیم نیشابور
طرز تهیه حلیم نیشابور نیز همچون همان حلیم مشهدی است. برای خوشمزه شدن حلیم به ساعت پخت آن توجه کنید، اگر حلیم شما کاملا بپزد و جا بیافتد قطعا خوشمزه تر می گردد.
طرز تهیه حلیم رستورانی
بسیاری از افراد دوست دارند حلیمی که در خانه تهیه می نمایند همچون حلیم رستورانی کشدار و خوشمزه گردد. سرآشپزان ماهر برای تهیه حلیم حتما از گوشت گوسفندی استفاده می نمایند البته می توان از گوشت مرغ نیز در طبخ حلیم استفاده نمود، اما راز کشدار شدن حلیم به پخت کامل آن و استفاده از گوشت قرمز با استخوان است.
منبع: نمناک
منبع: فرارو