کوفته لپه ساده و خوشمزه به روش یزدی
به گزارش وبلاگ مرکزی، یزد یکی از شهرهای قدیمی ایران است که علاوه بر فرهنگ و تاریخ کهن، غذاهای سنتی بسیار کم نظیری دارد که در هیچ جای جهان مانند آن پیدا نمی گردد.
تهیه کوفته لپه یزدی یکی از کوفته های بسیار خوشمزه و ساده است که می توانید آن را به راحتی در خانه درست کنید. غذا های خوشمزه یزدی طعم فوق العاده ای دارند. کوفته لپه یکی از غذا های سنتی این استان است که بسیار شبیه کوفته تبریزی است اما تفاوت هایی در مواد اولیه آن وجود دارد. برای تهیه کوفته لپه از موادی همانند گوشت، کشمش و سبزیجات معطر استفاده می گردد. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کوفته لپه یزدی
- گوشت چرخ نموده کم چرب 200 گرم
- سبزی کوفته 50 گرم
- سیب زمینی پخته 1 عدد
- لپه 50 گرم
- کشمش 1 قاشق غذاخوری
- زرشک 1 قاشق غذاخوری
- پیاز داغ 1 قاشق غذاخوری
- پیاز 1 عدد
- رب 1 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه کوفته لپه یزدی
مرحله اول
ابتدا باید یک سیب زمینی را بشورید و با کمی آب بگذارید تا بپزد و بعد پوست سیب زمینی را بگیرید و اجازه دهید تا خنک گردد. لپه را از 1 ساعت قبل خیس کنید و به همراه کمی آب و نمک بگذارید تا بپزد و نرم گردد. سپس از چرخ گوشت رد کنید یا می توانید داخل غذاساز بریزید و پوره کنید.
مرحله دوم
در ادامه داخل یک کاسه سیب زمینی خنک شده را رنده کنید و بعد با نصف بیشتر سبزی معطر و لپه و گوشت و پیاز داغ و زرشک و ادویه ها خوب مخلوط کنید. با دستکش مواد را حسابی ورز دهید تا در حین پختن وا نرود. سپس به مقدار دلخواه از مواد بردارید و وسط آن گردو و پیاز داغ و زرشک و کشمش بگذارید و خوب گرد کنید.
مرحله سوم از تهیه کوفته لپه یزدی
در ادامه باید پیاز را پوست بگیرید و نگینی یا خلالی خرد کنید و داخل قابلمه تفت دهید. بعد مابقی سبزی را اضافه کنید و رب و کمی نمک و فلفل سیاه بیفزاید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود. کمی آب بریزید و صبر کنید تا به جوش بیاید. اگر به دستور غذاهای ایرانی علاقه دارید، ته چین گردو خوشمزه بدون مرغ را بخوانید.
مرحله چهارم
در ادامه باید صبر کنید تا به سس به جوش بیاید و بعد دانه دانه کوفته ها را داخل سس قرار دهید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید جوش ریز بزند و کوفته جا بیفتد تا سس غلیظ گردد. در پایان نمک و چاشنی سس را مقدار بگیرید و به همراه نان تازه میل کنید.
فوت و فن های دستور تهیه کوفته لپه یزدی
- در قابلمه را بگذارید زیرا کوفته شما وا می رود.
- می توانید برای مواد میانی کوفته از آلو یا تخم مرغ نیز بهره ببرید.
- اگر مواد خیلی شل بود می توانید کمی آرد نخودچی بزنید.
منبع: پارسی دی
منبع: پیام دلتا