طرز تهیه پلوی علی پاشا؛ غذای ترکیه ای لذیذ و خوشمزه
به گزارش وبلاگ مرکزی، فرهنگ غذایی ترکی بسیار شبیه به غذا ها ما ایرانی ها می باشد که همسایه بودن با این کشور علت تشابه غذا و فرهنگ می باشد.
اما این پلو که شبیه رشته پلوی خودمان با کوفته قلقلی کی باشد ولی در ترکیه به پلو علی پاشا معروف است و شما می توانید برای تنوع در غذا های خود این پلوی خوشمزه و ساده را به راحتی تهیه کنید و مطمئن باشید عاشق طعم و مزه این پلو خواهید شد و تبدیل به غذا های پای ثابت سفره های گردد می گردد.
مواد لازم
برنج 2 فنجان
کره 2 ق غذا خوری
نودل قهوه ای مخصوص پلو یا رشته پلویی 1 فنجان
گوشت چرخ نموده 300 گرم
پیاز 1 عدد
تخم مرغ 1 عدد
آرد سوخاری 3 ق غذا خوری
کره و روغن به اندازه لازم
رب 1 ق چای خوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به اندازه لازم
طرز تهیه پلوی علی پاشا با کوفته قلقلی
مرحله اول: پخت برنج
ابتدا باید برنج را خوب تمیز کنید بشورید و برای 1 ساعت خیس کنید. رشته نودل مخصوص پلو یا رشته پلویی را که ریزتر خرد کردید داخل تابه به همراه کمی کره و نمک تفت دهید تا رنگ قهوه ای گردد و بعد آب برنجی که را خیس خورد دور بریزید و به مواد رشته و نمک اضافه کنید و 2 فنجان آب اضافه کنید و بگذارید تا به جوش بیاید و زمانی که آب اضافه تبخیر شد درب قابلمه را قرار دهید و مانند کته دم بگذارید تا برنج نرم گردد.
مرحله دوم: تهیه کوفته قلقلی
در ادامه باید پیاز را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید و آب پیاز را بگیرید و بعد به همراه گوشت و ادویه ها و تخم مرغ و آرد سوخاری خوب مخلوط کنید و مواد را ورز دهید تا یکدست گردد و اگر مواد شل بود می توانید مجدد کمی آرد اضافه کنید.
مرحله سوم: سرخ کردن کوفته ها
در ادامه باید داخل یک تابه کمی کره و روغن بریزید و از مواد گوشتی بردارید و در دست گرد کنید و داخل تابه قرار دهید و با حرارت میانه سرخ کنید تا طلایی گردد و در همین زمان در یک تابه کوچک کمی روغن ریخته و رب را تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود.
مرحله چهارم: تهیه پلوی علی پاشا با کوفته
در ادامه کمی آب به رب اضافه کنید تا سس کمی رقیق گردد و بعد روی کوفته ها بریزید تا سس به خورد کوفته ها برود و بعد از دم کشیدن پلو باید آن را داخل بشقاب سرو ریخته و کوفته ها را روی آن قرار دهید. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت پلوی علی پاشا با کوفته
اگر در هنگام پخت برنج آب کم بود و برنج دان بود می توانید کمی آب اضافه کنید.
تخم مرغ باعث انسجام بیشتر کوفته قلقلی می گردد اگر دوست ندارید حذف کنید و بهتر است کوفته ها را بعد از تهیه داخل فریزر برای 5 دقیقه قرار دهید و بعد سرخ کنید.
می توانید کمی زعفران دم نموده روی کوفته ها بریزید.
منبع: گردشبان