8 عارضه جانبی مصرف بیش از حد پنیر

به گزارش وبلاگ مرکزی، عوارض جانبی پنیر ممکن است به وسیله عواملی مانند چربی زیاد موجود در پنیر و واکنش التهابی به چربی های اشباع شده، ترکیب هورمونی محصولات لبنی و خطر آلودگی باکتریایی در انواع پنیر ایجاد گردد. حفظ یک رژیم غذایی متعادل و متنوع برای کاهش این خطرات و ارتقای سلامت بدن مهم است.

8 عارضه جانبی مصرف بیش از حد پنیر

1) ایجاد یبوست

مصرف مقادیر زیاد پنیر به طور بالقوه می تواند منجر به یبوست گردد. پنیر دارای چربی زیاد و فیبر کم است که می تواند هضم را کندتر و عبور مدفوع از روده را سخت تر کند. خوردن زیاد پنیر در کوتاه مدت باعث ناراحتی و نفخ و مصرف بیش از حد آن در طولانی مدت منجر به یبوست مزمن می گردد.

2) التهاب

زیاده روی در مصرف کازئین (پروتئین موجود در پنیر) در بعضی افراد منجر به التهاب می گردد. این واکنش التهابی می تواند به صورت طیف وسیعی از علائم از جمله: مسائل گوارشی، مسائل پوستی، ناراحتی تنفسی و حتی درد مفصلی ظاهر گردد. گاهی سیستم ایمنی بدن، کازئین را به عنوان یک تهدید تشخیص می دهد و برای دفاع از بدن، واسطه های التهابی را آزاد می نماید که این فرایند منجر به واکنش های نامطلوب می گردد.

3) معده درد

پنیر منبع غنی چربی است و می تواند باعث سوزش معده در افراد گردد. مصرف بیش از حد پنیر به سبب چربی بالایی که دارد، می تواند اسفنکتر تحتانی مری، ماهیچه ای که از برگشت اسید معده به مری جلوگیری می نماید، را شل کند. این اتفاق می تواند منجر به احساس سوزش در قفسه سینه و گلو گردد. سوزش مزمن معده می تواند به پوشش مری آسیب برساند و منجر به بیماری های جدی تری مانند بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) گردد.

4) آکنه

بعضی افراد ممکن است در نتیجه مصرف بیش از حد پنیر دچار جوش های پوستی یا تشدید آکنه شوند. این اتفاق را می توان به هورمون های موجود در شیر نسبت داد که این هورمون ها می توانند فراوری سبوم را تحریک نموده و منافذ پوست را مسدود نمایند.

5) افزایش خطر ابتلا به سرطان

پنیر حاوی چربی های اشباع شده است و این موضوع با افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است. علاوه بر این، بعضی مطالعات نشان می دهد که بین مصرف لبنیات از جمله پنیر و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات و سینه ارتباط وجود دارد.

6) کم آبی بدن

پنیر سدیم بالایی دارد و خوردن غذا های سرشار از سدیم می تواند منجر به دهیدراته شدن بدن گردد. سردرد و کاهش ادرار از نشانه های کم آبی است. اگر قصد مصرف مواد غذایی سدیم دار را دارید، قبل یا بعد از آن، مایعات بنوشید تا بدن خود را هیدراته کنید.

7) بیماری قلبی

خوردن بیش از حد پنیر می تواند شما را در معرض خطر بیشتر بیماری قلبی قرار دهد، زیرا سطوح بالای سدیم، فشار خون را افزایش می دهد. هم چنین چربی اشباع شده پنیر در بالا رفتن کلسترول بد نقش دارد.

8) اضافه وزن

پنیر دارای چربی بالایی است. چربی، متراکم ترین درشت مغذی از نظر کالری است، به این معنی که کالری بیشتری در هر گرم دارد. مصرف بیش از حد هر ماده غذایی، به ویژه آن هایی که چربی بالایی دارند مانند پنیر، می تواند باعث افزایش وزن گردد.

منبع: فرارو

به "8 عارضه جانبی مصرف بیش از حد پنیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 عارضه جانبی مصرف بیش از حد پنیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید