طرز تهیه انواع حلوا؛ از حلوای مناسب ختم و نذری تا حلوای دو رنگ و قالبی

به گزارش وبلاگ مرکزی، حلوا یکی از قدیمی ترین و پر طرفدارترین دسر های سنتی ایرانی است که امروزه بیشتر برای مراسم های مذهبی مثل مراسم ختم و عذاداری مورد استفاده قرار می گیرد این روز ها که مصادف شده با ایام سوگواری ماه محرم حلوا پای ثابت مجالس سوگواری است به همین دلیل تصمیم گرفتیم طرز تهیه حلوا و چند مدل تزیین آن را برای شما آموزش دهیم.

طرز تهیه انواع حلوا؛ از حلوای مناسب ختم و نذری تا حلوای دو رنگ و قالبی

مواد اولیه لازم برای تهیه حلوا

آرد 5 پیمانه

روغن 2/5 پیمانه

هل 1 قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده غلیظ 3 تا 4 قاشق غذاخوری

شکر 3 پیمانه

آب 3 پیمانه

گلاب 1 پیمانه

نکات مربوط به مواد اولیه حلوا

1- نکات مربوط به آرد

همان طور که می دانید آرد سبوس دار بهترین آرد برای تهیه حلوا است آرد سبوس دار مثل آردی که برای تهیه نان سنگک استفاده می شود گلوتن پایینی دارد و به همین دلیل حلوا را لطیف تر می کند همچنین از کشدار شدن حلوا هم جلوگیری می کند.

اما اگر فقط از آرد سبوس دار استفاده کنید رنگ حلوا خیلی تیره می شود بنابراین پیشنهاد ما این است که در تهیه حلوا از ترکیب آرد سفید و آرد سبوس دار با هم استفاده کنید وقتی از آرد سبوس دار استفاده می کنید به روغن و شربت بیشتری نیاز دارید.

2- نکات مربوط به روغن

در تهیه حلوا سعی کنید از ترکیب روغن جامد، روغن مایع و کره با هم استفاده کنید به این صورت که روغن جامد و کره را به یک میزان استفاده کنید و نصف این ها هم از روغن مایع استفاده کنید روغن مایع باعث لطیف تر شدن حلوا می شود و کره هم به خوش طعم تر شدن آن کمک می کند.

3- نکات مربوط به زعفران

حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی است یا خالص زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار دهید اگر روغن پس نداد یعنی خالص است زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

طرز تهیه حلوا

1- آرد را 3 بار الک کنید بعد داخل تابه روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب آن را هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود و رنگ آن تغییر کنید این مرحله بسته به حجم آرد بین 1/5 تا 2 ساعت طول می کشد سپس مجدد آرد را از الک ریز رد کنید در این مرحله حتماً بالای سر مواد باشید و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد اگر آرد بسوزد حلوای شما تلخ می شود.

2- روغن ها را با هم مخلوط کنید و کم کم به آرد اضافه کنید و مدام هم بزنید روغن را باید به میزان ای اضافه کنید که وقتی هم می زنید سفت نباشد و راحت هم بخورد بعد از اینکه روغن را اضافه کردید باید حدود نیم ساعت تفت دهید تا بوی روغن گرفته شود.

3- همزمان که آرد و روغن را تفت می دهید شربت را هم درست کنید برای تهیه شربت آب + شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید اگر حرارت زیاد باشد شربت غلیظ می شود و در نهایت باعث خشک شدن حلوا می شود.

شربت را مدام هم بزنید تا دانه های شکر کاملاً در آب حل شود بعد از این مرحله اجازه دهید حدود 5 تا 6 دقیقه بجوشد بعد از حل شدن دانه های شکر دیگر شربت را هم نزنید بعد گلاب را اضافه کنید و 3 دقیقه بعد از روی حرارت بردارید.

همیشه برای تهیه حلوا شربت را بیشتر از حد معمول درست کنید، چون کیفیت آرد ها با هم فرق می کنند و ممکن است شما از آردی استفاده کرده باشید که به شربت بیشتری نیاز داشته باشد که اگر کم درست کرده باشید دوباره باید شربت درست کنید و کارتان سخت می شود اگر شربت اضافه آمد می توانید آن را نگهداری کنید.

4- بعد از اینکه شربت آماده شد هل را به مخلوط آرد + روغن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید حالا نوبت اضافه کردن شهد گرم به مخلوط آرد + روغن است شهد را به یکباره اضافه نکنید بلکه کم کم اضافه کنید.

هر بار که شهد را اضافه می کنید آن را هم بزنید سپس بخشی از زعفران را هم اضافه کنید و مدام هم بزنید شهد را تا جایی اضافه کنید که حلوا خودش را بگیرد باید شهد را به میزان ای بریزید که حلوا سفت نباشد بلکه کاملاً نرم و لطیف باشد.

طرز تهیه حلوای قالبی

حلوا را وقتی داغ است داخل قالب های سیلیکونی بریزید و کاملاً آن را فشرده کنید بعد اجازه دهید سرد شود بعد از اینکه سرد شد به راحتی از قالب خارج می شود می توانید آن را با شکلات ذوب شده، خلال بادام، خلال پسته یا پودر پسته تزیین کنید.

می توانید حلوای قالبی را داخل قالب های کوچک سیلیکونی بریزید تا هر دانه آن برای یک نفر مناسب باشد بعد وقتی حلوا را از قالب خارج کردید آن را داخل کاغذ کپسولی قرار دهید یا اینکه از یک بیسکوییت یا برش های کیک به نام پایه استفاده کنید و حلوا را روی آن قرار دهید کاغذ کپسولی را می توانید از لوازم قنادی ها تهیه کنید.

حلوای رولتی مناسب برای نذری دادن

یک عدد نایلون را از وسط برش دهید و روی میز کار قرار دهید سپس نان میکادو را روی آن قرار دهید اگر نان ضخیم بود برای اینکه موقع رول کردن نشکند خیلی کم آن را با آبپاش مرطوب کنید.

برای اینکه بتوانید نان میکادو را راحت رول کنید باید حلوا کاملاً داغ، کمی شل و چرب تر از حد معمول باشد میزانی از حلوا را روی نان بریزید و با کاردک آن را پهن کنید سپس با کمک نایلون نان میکادو را رول کنید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً سفت شود بعد با چاقو تیز آن را برش دهید.

حلوای ویفری مناسب برای نذری دادن

حلوای داغ را به کمک یک چاقوی پهن روی نان میکادو قرار دهید سپس یک ورق دیگر روی آن قرار دهید دوباره همین کار را تکرار کنید نهایتاً باید 2 لایه حلوا و 3 لایه نان روی هم قرار بگیرد البته می توانید فقط از 2 لایه نان استفاده کنید تا حلوا با قطر بیشتری بین نان ها قرار بگیرد به مدت 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا سفت شود بعد با کمک خط کش و چاقوی اره ای تیز برش های یکسان بزنید و با شکلات آب شده تزیین کنید.

حلوای دو رنگ

می توانید حلوا را به صورت دو رنگ تهیه کنید برای این منظور حلوا را به دو قسمت تقسیم کنید و به یک قسمت آن پودر کاکائو اضافه کنید تا رنگ آن قهوه ای تیره شود البته پودر کاکائو را حتماً الک کنید.

معمولاً حلوای دو رنگ برای تزیین استفاده می شود به این صورت که حلوای رنگ روشن را کف ظرف پهن کنید بعد حلوای تیره را داخل قیف بریزید و روی حلوای روشن شکوفه بزنید سپس با خلال بادام و پسته، پودر پسته یا بادام پرک تزیین کنید برای شکوفه زدن حلوا باید داغ و کمی شل باشد تا از قیف خارج شود.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه انواع حلوا؛ از حلوای مناسب ختم و نذری تا حلوای دو رنگ و قالبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه انواع حلوا؛ از حلوای مناسب ختم و نذری تا حلوای دو رنگ و قالبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید